Omgeving

 

Haven
De haven ligt op een steenworp afstand van het appartement. In de haven liggen een aantal jachten en zeilschool. Ook cruiseschepen doen de haven van Valencia aan (de scheepshoorn bij aankomen en wegvaren kun je goed horen in het appartement).
De onlangs gehouden edities van de America's Cup zeilwedstrijd (in 2007 en in februari 2010), hebben een flink boost gegeven aan de haven van Valencia, met o.a. een aantal trendy cafés en restaurants als tastbaar resultaat.

 

Strand
Valencia is gezegend met een lang en breed zandstrand met boulevard. Er zijn verschillende cafés en restaurants aan het strand. La Pepica is een bekend restaurant, beroemd om zijn paella en het feit dat Hemingway een vaste gast was. Een bekend café aan het strand luistert naar de mooie naam "Vivir sin dormir" (leven zonder te slapen). Dit is een prettige, moderne bar, tot laat open.
Onze favoriet aan het strand is restaurant El Trompo. Dit restaurant geniet weinig bekendheid, maar serveert zover wij weten de beste paella van Valencia, gecombineerd met een prachtig uitzicht over zee.
 
Cafés en restaurants
Er zijn veel cafés en restaurants op loopafstand van het appartement.
 
Discotheken
Voor de stappers een heugelijk feit: wij hebben in ieder geval minstens drie discotheken op loopafstand gespot. Een daarvan is de bij het strand gelegen Las Animas, een van de meest gewilde uitgaansgelegenheden in Valencia op dit moment.