Locatie

Het appartement ligt in de wijk Grau, een gezellige Spaanse volkswijk grenzend aan de haven van Valencia. Grau ("grao" in Valenciaans betekent "strand voor opstappen en uitvaren") is van oorsprong het oudste vissersdorp aan de kust van Valencia, en is net zoals andere vissersdorpen (Canyamelar, Cabañal) in het verleden onderdeel geworden van de stad Valencia. Doordat de kust van Valencia gevormd wordt door oude dorpskernen, kent de kust van Valencia relatief veel laagbouw en woonwijken. Je vindt daardoor aan het strand nauwelijks hoogbouw of toeristische hotels, zoals in andere kustgebieden van Spanje.

Wanneer je de straat voor het appartement uitloopt, sta je binnen een paar minuten in de haven van Valencia. De haven, het strand, Ciudad de las Artes y de las Ciencias, en de oude rivierbedding van de Turia zijn vanaf het appartement gemakkelijk lopend te bereiken:
 
Lopend naar
haven: < 5 min
strand: < 10 min
Ciudad de las Artes y de las Ciencias: 15 min
oude rivierbedding van de Turia: 15 min

 

Stadsfietsen
Valencia beschikt over een handig systeem van stadsfietsen, "Valenbisi".
Vlakbij het appartement bevindt zich een stalling van Valenbisi.

 

Openbaar vervoer
Er is zowel een tramhalte (Francisco Cubells) als metrohalte (Maritim Serrería) vlakbij het appartement. Vanuit daar ben je in circa 10 min met de metro midden in het oude historische stadscentrum van Valencia. Valencia heeft ook een uitgebreid netwerk van stadsbussen. Diverse haltes liggen vlakbij het appartement.

 

Bereikbaarheid vanaf het vliegveld
Het appartement is eenvoudig bereikbaar vanaf het vliegveld van Valencia via een directe metrolijn.

 


Grotere kaart weergeven